La vie en gadget

1. Gadgets en actualiteit


We staan er niet echt meer bij stil maar we worden dagelijks met ontelbare gadgets geconfronteerd. De laatste tijd worden deze ook steeds meer door de actualiteit geïnspireerd. Zo waren de wapens tijdens de raid in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo nog niet afgekoeld of de eerste “Je suis charlie” t-shirts en stickers rolden al van de band. Het gaat zelfs zo ver dat mensen deze slogan trachten te deponeren. Een zeer bedenkelijke evolutie. Lees in dat verband zeker het artikel Retailers walk line with ‘Je Suis Charlie’ merchandise.

2. Gadgets en technologie


Elk jaar wordt in Las Vegas ‘CES’ (Consumer Electronics Show) gehouden, waar de mensheid kennis maakt met de laatste technologische snufjes en gadgets. Eén van de grote rode draden bij de nieuwste gadgets is dat alles geconnecteerd zal zijn met het internet, zelfs uw bloempot. De Parrot pot bijvoorbeeld is een slimme bloempot die kan detecteren of de aarde niet te droog staat en vervolgens de plant zelfstandig water geven. Via de smartphone houd je ook nog andere zaken in de gaten zoals bemesting of de temperatuur van de pot. Bestond zoiets maar voor uw kinderen.

3. Gadgets en creativiteit


Om de zoveel tijd sta ik versteld van de absolute creativiteit die sommige ontwerpers kunnen bereiken met hun nieuwste creatie. Ze doen een glimlach ontstaan op je mond of doen je afvragen “Waarom was ik nog niet op dat idee gekomen?” Zo kwam ik deze maand de onderstaande soeplepel tegen. Je zou voor minder elke dag soep willen eten.

You may also like

Leave a comment