Driemaal adieu dankzij gadget-innovaties

Vaarwel aan de schoenveters
Er zijn basisrituelen waarvan je bijna niet meer weet hoe je ze hebt geleerd. Leren recht knippen met een schaar, je eigen jas aan doen of je schoenveters vastbinden. Doorgaans worden ze in de kleuterschool aangeleerd. Misschien dat schoenveters strikken binnenkort van het curriculum wordt geschrapt omwille van technologische innovaties. We verwelkomen immers de schoenvetermagneten.

Vaarwel aan de carnavalwinkel
Net zoals de lantaarnaanstekers of kolenscheppers uit het hedendaagse beroepenlijstje zijn verdwenen, zo zal carnavalwinkeluitbater misschien ook geschrapt worden. De Britse creatieveling Steve Wintercroft ontwierp immers 3D-maskers die je zelf thuis in elkaar kan steken. Voor slechts enkele dollars kan je een patroon downloaden en vouw je je masker letterlijk en figuurlijk in de juiste plooi.

Vaarwel aan de smartphone op café
Als je aan restaurant-of cafébezoekers zou vragen wat zij het meest irritant vinden tijdens hun bezoek, dan vermoed ik dat bij velen roken in de top drie staat. Persoonlijk zou ik een sigaret suppositoirgewijs en al brandend willen toedienen aan diegenen die mijn culinair festijn verkwanselen met hun rookgordijn. Ook smartphone-verslaafden verdienen een paar asociale klappen. Er is niks zo vervelend als mensen die tijdens je gesprek meer aandacht hebben voor hun lichtgevende letterbakje dan voor jouw verhaal. Aangezien niet iedereen pepperspray of tepelklemmen op zak heeft, zijn er nieuwe gadgets om het asociale euvel op te lossen: de bierglazen met een gat in de voet. Deze bierglazen kunnen enkel blijven staan als je er een smartphone onder plaatst.

You may also like

Leave a comment