Keukengadgets met grote K

Ik woon nu vandaag exact 2 jaar in mijn eigen stulp. In het begin had ik echter evenveel keukengerief als de gemiddelde clochard onder een Parijse brug. Om dat euvel op te lossen ben ik – en noem het gerust gemakzucht – de Ikea te Wilrijk binnengetrokken met een drietal winkelkarren zoals Hannibal zijn olifanten mee had om Rome te veroveren. Twee jaar later zie je dat er hier en daar al wat zaken sneuvelen en mijn ogen krijgen nu ook niet bepaald een orgasme van het collectief aan Ikeaanse design-eenheidsworst. Om die reden ben ik nu langzaam maar zeker Sherlock Holmesgewijs op zoek naar designvolle alternatieven voor mijn keuken en badkamer.

Mijn oog viel alvast op twee merken. In de eerste plaats is er Joseph Joseph. Toegegeven, het is iets duurder dan de Ikea-gadgets maar wat je er in de plaats voor krijgt getuigt mijns inziens wel van meer creatieve smaak. Neem nu de Chop2Pot, een snijplank waarmee je niet langer morst als je groentjes snijdt of de Triscale, vermoedelijk één van de kleinste weegschalen ter wereld.


Het tweede merk dat al meermaals aan mijn mouw heeft getrokken tijdens de zoektocht naar creatieve keukengadgets is het Koziol. Het Duitse designmerk positioneert zich niet als een bedrijf dat zomaar designobjecten maakt, maar als een bedrijf dat kunst met een grote k produceert. Als je kijkt naar de onderstaande alledaagse keukengadgets dan moet je toegeven dat er wel iets waar is van hun bewering.

You may also like

Leave a comment