Extreme Lego gadgets: de Lego doodskist

Enkele jaren geleden hadden vele doemdenkers al een zwart laken over speelgoedfabrikant Lego getrokken. Het Deense bedrijf zou te oudbollig zijn en van de kaart worden geveegd door de gamingindustrie. Gelukkig hadden deze doemdenkers dezelfde voorspellingskwaliteiten als de Maya’s. Door een nieuwe bedrijfsstrategie – zoals het inspelen op blockbusters als Harry Potter en Lord of the Rings – is Lego terug hét speelgoedbedrijf van weleer met als kers op de taart een eigen speelfilm. Gelukkig, want heel mijn jeugd is opgebouwd uit legoblokjes. De steentjes van weleer heb ik ondertussen opgeborgen maar af en toe laat ik me wel nog verleiden tot het kopen van Lego gadgets zoals een boterhamdoos of een Lego sleutelhanger. Voor mijn part mogen ze me zelfs begraven in een doodskist uit Lego, wat volgens een uitzending van Paul de Leeuw van zo’n vijf jaar geleden een haalbare kaart zou moeten zijn. (bekijk het fragment vanaf 45:00 )

You may also like

Leave a comment