De zeepjesdief


Volgens vers uitgeperst wetenschappelijk onderzoek zou de werkende mens om de twee maanden moeten kunnen nippen aan een welverdiende vakantiecocktail. Om de daad bij het wetenschappelijk woord te voegen bracht ik het afgelopen verlengd weekend door in de Veluwe te Nederland. Ik kan best genieten van het hotelleven: tot op de millimeter keurig opgemaakte bedden, een uitgebreid ontbijtbuffet en natuurlijk ook de zeepjes, die doorgaans als trofeeën worden meegenomen naar de thuisbasis. Zoals een klein kind dat naar beneden spurt richting open haard op 6 december, zo spurt ik bij aankomst doorgaans eerst naar de badkamer om te zien wat de cosmetica-pot schaft. Shampoo-potjes, zeepjes, badmutsen, etcetera, ik ben best verlekkerd op die kleine gadgets. Het Van Der Valk hotel voldeed best aan deze schuimbekkende verwachting.

Wat ik in de meeste hotels echter nooit aantref zijn tandpasta en gel. Laat het nu net deze twee zaken zijn die ik zelfs nog sneller thuis vergeet dan de successen van Yves Leterme. Het komt vermoedelijk door mijn gezegende leeftijd. Ik hoop dan ook dat de hotels in de toekomst gehoor geven aan mijn smeekbede want dankzij mijn jarenlange collectie zeepjes ben ik reeds gegarandeerd proper voor de komende vijftig jaar.

You may also like

One comment

  • Anoniem June 6, 2011   Reply →

    Je kan altijd in de ochtend, best met een zo vies mogelijke adem, een tandenborstel en tandpasta vragen aan de receptie.. je zal meteen een setje krijgen 😉

Leave a comment