Vuvuzela’s: hemels of hels?

Was 2009 nog het jaar van het swaffelen en twitteren, dan zal 2010 wel het jaar van de Vuvuzela worden. Wie nog nooit van de Vuvuzela heeft gehoord, heeft vermoedelijk voetbalgras in zijn oren groeien. Volgens sommigen is het geluid van de Vuvuzela nodig om ambiance te scheppen. Volgens anderen lijkt het eerder alsof de duivel azijnzuur staat te wateren tegen je trommelvliezen. De mensen die behoren tot de eerste categorie zullen verheugd zijn met het feit dat de Vuvuzela nu ook beschikbaar is als ringtoon op je gsm. Het Nederlandse mediabureau Moblio ontwierp de iPhone vuvuzela-applicatie en scoort daarmee zeer hoog in de download top tien in verscheidene landen.

Het lijkt erop dat de plastic toeters na Zuid-Afrika Europa gaan veroveren. De Duitsers laten meer dan één miljoen toeters produceren en op Amazon is de verkoop van Vuvuzela’s met 1.000 % gestegen. De stijgende populariteit van de vuvuzela heeft tegelijkertijd een ander fenomeen in de hand gewerkt: een stijgende verkoop van oordopjes in Zuid-afrika. Als je weet dat de Vuvuzela 130 decibels kan produceren zijn stopsels in je oren geen overbodige luxe.


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2010/06/vuvuzelas-hemels-of-hels.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken

You may also like

Leave a comment