Actueel: De Auvibel Taks op USB Sticks

De Auvibel Taks op USB Sticks

USB-sticks zijn de digitale lekstokken van de informatieverslinders. Net zoals bijen afkomen op lekkere dingen, heeft ook de overheid de zoete smaak van geld geroken. Op 1 februari 2010 treedt er immers een wetsartikel in actie waardoor er een extra (Auvibel) taks in werking treedt op informatiedragers zoals de USB-stick. De bedoeling van de taks op de USB-sticks is een betere bescherming van de auteursrechten. De tijden dat we immers allemaal onze muziekcd’s netjes gingen kopen in de Fnac, Free Record Shop of Mediamarkt zijn immers in eenzelfde schuif belandt als de oorlogsverhalen van de gemiddelde hangsenior.

Op zich misschien een nobel doel, maar hier en door schort er wat aan de filosofie. Zo worden niet alleen auteursrechtelijke data gestockeerd op een USB-stick. Ook voor dergelijke doeleinden betaalt u binnenkort een paar euro’s meer voor uw USB. We mogen bovendien niet vergeten dat er heel wat mensen hun muziek legaal downloaden via iTunes en andere sites. Zou Delhaize lang overleven als ze twee kassa’s achter elkaar zouden plaatsen voor dezelfde aankopen? De overheid denkt dus blijkbaar van wel!

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/actueel-de-auvibel-taks-op-usb-sticks.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

You may also like

Leave a comment