Omgekeerde kerstbomen

Als het regent in de Verenigde Staten, dan druppelt het doorgaans ook in Vlaanderen. Het overwaaien van de Halloweenrage is daar een mooi voorbeeld van, maar er is nu ook een andere rage aan belang aan het winnen: omgekeerde kerstbomen. Het idee zou volgens sommigen zijn begonnen bij een studentengrap enkele jaren geleden, terwijl anderen menen dat het gebruik teruggaat tot de middeleeuwen waarbij men de heilige drievuldigheid wou symboliseren. Wie er ook gelijk moge hebben,de omgekeerde kerstbomen zijn nu reeds een grote business in de Verenigde Staten. In de eindejaarspoll van 2006 van de Standaard prijkte het fenomeen van de omgekeerde kerstboom reeds op een tiende plaats. Momenteel zie ik de omgekeerde kerstbomen echter pas echt massaal als paddestoelen uit het plafond schieten in de meeste winkels.

De omgekeerde kerstboom heeft enkele voordelen volgens sommigen, naast het “trendy” aspect. Zo kunnen katten, honden en kleine kinderen minder aan de decoratie prutsen en bovendien kunnen de eindejaarsgeschenken makkelijker onder kersboom worden gestapeld. Over smaak valt niet te twisten. Sommigen zullen het liever bij een normale kerstboom houden. Waar moet je de ster trouwens plaatsen? Kortom… uǝlǝpɐu ʞoo uǝqqǝɥ uǝpuɐʇsǝoʇ ǝpɹǝǝʞǝƃɯo.

Ps: Check voor kerstgadgets, relatiegeschenken voor de eindejaarsperiode en andere kerstideeën deze blogpost.


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/11/omgekeerde-kerstbomen.html”;

Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

You may also like

Leave a comment