Extreme Lego gadgets: de Lego doodskist

Enkele jaren geleden hadden vele doemdenkers al een zwart laken over speelgoedfabrikant Lego getrokken. Het Deense bedrijf zou te oudbollig zijn en van de kaart worden geveegd door de gamingindustrie. Gelukkig hadden deze doemdenkers dezelfde voorspellingskwaliteiten als de Maya’s. Door een nieuwe bedrijfsstrategie – zoals het inspelen op blockbusters als Harry Potter en Lord of the Rings – is Lego terug hét speelgoedbedrijf van weleer met als kers op de taart een eigen speelfilm. Gelukkig, want heel mijn jeugd is opgebouwd uit legoblokjes. De steentjes van weleer heb ik ondertussen opgeborgen maar af en toe laat ik me wel nog verleiden tot het kopen van Lego gadgets zoals een boterhamdoos of een Lego sleutelhanger. Voor mijn part mogen ze me zelfs begraven in een doodskist uit Lego, wat volgens een uitzending van Paul de Leeuw van zo’n vijf jaar geleden een haalbare kaart zou moeten zijn. (bekijk het fragment vanaf 45:00 )

Open brief aan koning winter

Beste winter, je stelt ons diep teleur. In het verleden konden we ongeremd genieten van je winterterreur. In de ochtend de deur uit met de ijskrabber in de hand, glijden in de sneeuw met de slede was altijd plezant. Ongegeneerd wollen mutsen dragen met het haar in alle plooien en bevoren pimpelmezen met de haardroger ontdooien. Natuurlijk ook warme chocomelk drinken aan de open haard, de gezelligheid maakte het wachten op de lente meer dan waard. Er lijkt precies iets te ontbreken in ons bestaan, het lijkt op Tomorrowland dat van muziek is ontdaan. Uit frustratie en gemis sla ik elke dag een pak strooizout achter de kiezen, laten we de warme band die we ooit hadden niet zomaar verliezen.

De betonnen smartphone hoes

Het is ongelooflijk dat een duur voorwerp als een smartphone zo fragiel is. Een diamant mag je van een wolkenkrabber laten vallen en je zal geen kras bespeuren. Laat je een smartphone uit je broekzak glippen, dan is de kans zeer groot dat er een flinke barst in je scherm zit. Om die reden had ik een jaar geleden een Sony Xperia gekocht. Zoals het reclamefilmpje deed vermoeden zou deze smartphone tegen water en een stootje kunnen. Ondertussen weet ik wel beter, net zoals vele andere kijkers van het Nederlandse consumentenprogramma Radar. Het enige waar ik nog in geloof is een goede beschermhoes om je smartphone in te steken. En kijk, blijkbaar ben ik niet de enige die gelooft in een goede bescherming. Het Koreaanse designbureau Posh Projects ontwikkelde een smartphone hoes gemaakt uit beton. De “Luna Concrete Skin” lijkt langs de buitenkant op de oppervlakte van de maan en ieder exemplaar is bovendien met de hand gemaakt waardoor je een uniek exemplaar in je broek hebt zitten. Oh ja, ik heb niet gevonden hoe zwaar deze betonnen hoes is. Misschien toch best een riem in je broek steken voor de veiligheid.

Close Menu