maandag 4 april 2011

De brooddoos Trauma's

Iedereen kampt wel met enkele trauma's uit zijn middelbare schoolperiode: leerkrachten die kampten met een terminaal zuurpruimsyndroom, ontplofte toilethokjes, troostloze Auswschwitz-gangen, pastoors met jeukende handen en stoelen die me een levenslange hernia bezorgden. Ik heb echter vooral een trauma van de troosteloze brooddozen van De Beuckelaer. Ik heb geen idee waar het plotseling vandaan kwam, maar plotseling had iedereen op mijn school die troostloze brooddozen van De Beuckelaer.

Ok, ze hadden soms een verschillende kleur, maar doorgaans waren het van die lichtbruine schijtdozen. Als je ziet uit welk aanbod de kinderen vandaag de dag keuze hebben, dan wordt mijn trauma enkel groter. Brooddozen in alle geuren en kleuren, in alle vormen en materialen. Als ik terug in de tijd zou kunnen keren nam ik alvast de bovenstaande Apple broodtrommel mee in mijn teletijdsmachine. Kwestie van al hip te zijn avant-la-lettre en cooler te zijn dan al die kinderen met hun troosteloze schijtdozen.2 opmerkingen: