zaterdag 29 januari 2011

Ode aan de kleurpotlodenWaar is de tijd gebleven dat ik me als kind uren kon bezighouden met kleurpotloden. De meest fantasierijke taferelen perste ik op het blad. Rode potloden, zwarte potloden, ik maakte geen onderscheid en met de waarheid moch al eens een loopje worden genomen. Mensen met stokjes als handen en rode vierkante hoofden. Groene wolken en kinderen die groter waren dan huizen. Ik was verdorie een Picasso avant-la-lettre. De ultieme artistieke doorbraak is er echter nooit gekomen. Het is jammer om te zien dat kinderen vandaag de dag steeds vaker de kleurpotloden omruilen voor elektronisch speelgoed waarbij creativiteit soms even ver zoek is als het gezond verstond bij politici. Gelukkig duiken er af en toe in het kunst-en reclamelandschap nog eens kleurpotloden op, misschien wel niet op de manier dat je zou verwachten ...


kleurpotloden als kunstkleurpotloden in de reclame


Geen opmerkingen:

Een reactie posten