dinsdag 30 november 2010

De T-shirtlauncherHerinnert u zich nog hoe Maude Flanders stierf in The Simpsons? Het was een vraag die me vandaag bezig hield tijdens het wachten op de trein, die zoals steeds vertraging had. Om te beletten dat mijn brein zou mummificeren door de snijdende koude trachtte ik het warm te houden door vragen te stellen aan mezelf. Noem het schizofreen quizzen met jezelf zonder prijzenpot. Dat is trouwens gezonder dan sommige andere reizigers die de sigaret als opwarmpaal hanteerden. Ik had de aflevering ooit gezien maar door mijn gezegende leeftijd van dertig jaar lijkt mijn geboorte steeds verderaf en de jaren van alzheimer steeds dichterbij te komen. Op de trein kon ik het me nog steeds niet herinneren en ook de treinconducteur kon me niet verder helpen. Door de koude waren zijn lachspieren vermoedelijk beschadigd.

Gelukkig was er Twitter(*) om het juiste antwoord uit te persen. Door mijn verkleumde vingers en ongeduld was zelf Googlen  immers geen optie. Blijkbaar is Maude door Homer per ongeluk gedood toen hij enkele t-shirtwerpsters uitdaagde tijdens een sportwedstrijd en hij zich op het laatste moment bukte waardoor Maude van een tribune werd geschoten [fragment]. Ik ben me vervolgens gaan afvragen of dergelijke t-shirtlaunchers echt bestaan. Het antwoord is ja. Straffer zelfs, je kan ze zelf maken. Altijd handig voor op evenementen.


(*) Met dank aan twitteraars: Katrien1987 | Flipver | thomasdriesen | MartijnMeurisse | BenjaminVW |ohlordie | steven_db | UndeadPotato | gammet | philiptregunna | _JFFRY | _Stefanietje | pieternagels

2 opmerkingen:

  1. Matthieu, als jij dat alleen kan maken, mag je mijn gigantische collectie t-shirts in Rillaar komen rondschieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze t-shirt schieter komt mij redelijk bekend voor. Volgens mij word deze of een gelijksoortige gebruikt door de rockband Green Day ieder concert.

    BeantwoordenVerwijderen