De T-shirtlauncher

tweetmeme_url =’http://www.ilovegadgets.be/2010/11/de-t-shirtlauncher.html’;

Herinnert u zich nog hoe Maude Flanders stierf in The Simpsons? Het was een vraag die me vandaag bezig hield tijdens het wachten op de trein, die zoals steeds vertraging had. Om te beletten dat mijn brein zou mummificeren door de snijdende koude trachtte ik het warm te houden door vragen te stellen aan mezelf. Noem het schizofreen quizzen met jezelf zonder prijzenpot. Dat is trouwens gezonder dan sommige andere reizigers die de sigaret als opwarmpaal hanteerden. Ik had de aflevering ooit gezien maar door mijn gezegende leeftijd van dertig jaar lijkt mijn geboorte steeds verderaf en de jaren van alzheimer steeds dichterbij te komen. Op de trein kon ik het me nog steeds niet herinneren en ook de treinconducteur kon me niet verder helpen. Door de koude waren zijn lachspieren vermoedelijk beschadigd.

Gelukkig was er Twitter(*) om het juiste antwoord uit te persen. Door mijn verkleumde vingers en ongeduld was zelf Googlen  immers geen optie. Blijkbaar is Maude door Homer per ongeluk gedood toen hij enkele t-shirtwerpsters uitdaagde tijdens een sportwedstrijd en hij zich op het laatste moment bukte waardoor Maude van een tribune werd geschoten [fragment]. Ik ben me vervolgens gaan afvragen of dergelijke t-shirtlaunchers echt bestaan. Het antwoord is ja. Straffer zelfs, je kan ze zelf maken. Altijd handig voor op evenementen.

(*) Met dank aan twitteraars: Katrien1987 | Flipver | thomasdriesen | MartijnMeurisse | BenjaminVW |ohlordie | steven_db | UndeadPotato | gammet | philiptregunna | _JFFRY | _Stefanietje | pieternagels


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/11/de-t-shirtlauncher.html”;

Gadgets pimpen marketingcampagnes

tweetmeme_url =’http://www.ilovegadgets.be/2010/11/gadgets-pimpen-marketingcampagnes.html’;

Marketeers beschikken doorgaans over een heel arsenaal aan wapens om een campagne tot een succesvol en vredevol einde te brengen. Vandaag was ik een beetje in mijn marketinggat gebeten dat TMF in samenwerking met gameproducent EA snelheidsboetes gaat terugbetalen aan diegenen die tussen 1 januari en 21 november een snelheidsboete kregen en daar een goed excuus kunnen aan nieten [lees artikel De Morgen]. Enerzijds is dit deviant gedrag gaan belonen en anderzijds kan dit slachtoffers en nabestaanden van ongevallen kwetsen. Stel je voor dat Durex binnenkort de actie lanceert waarbij je gratis een jaar condooms kan winnen wie het grootste “accident” heeft gehad. Hoe zou jij je voelen als je ouders wonnen.

Ik ben dan ook tegen ondoordachte controverse als marketingtool. Geef mij maar een leuk en zinvol gadget dat de marketingcampagne tot een hoger niveau kan pimpen. De onderstaande marketeers zijn daar mijns inziens goed ingeslaagd.

source


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/11/gadgets-pimpen-marketingcampagnes.html”;

anti-diefstalgadgets

tweetmeme_url =’http://www.ilovegadgets.be/2010/11/anti-diefstalgadgets.html’;

De dagen worden steeds korter, de nachten steeds langer. De duisternis heeft doorgaans een sterke aantrekkingskracht op inbrekers, die – in tegegenstelling tot de gemiddelde politicus – niet zo aandachtsgeil zijn. Om het inbrekers en dieven niet al te gemakkelijk te maken moeten we als burger echter inventief zijn. Ik vermoed dat de onderstaande gadgets al een goede stap in de juiste richting zijn.

Het ontmoedigingsslot

De afschrik-messenkapstok

Anti-diefstal broodzak

source


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/11/anti-diefstalgadgets.html”;

De USB van Jean Paul Gaultier

Bent u ook al druk bezig met voorspellingen te maken voor 2011? Ik alleszins wel. Naast de opgang van 3D-televisie, voorspel ik de ontdekking van de geurtelevisie. Zou het niet fantastisch zijn om ook de neusvleugels te laten meegenieten van uw favoriet televisieprogramma. Voorlopig blijft het misschien nog even bij dromen, toch zie je hier en daar gadgets die geuren trachten te verzoenen met de moderne techniek. De USB van Jean Paul Gaultier is hier een mooi voorbeeld van. U steekt de USB-stick in uw laptop en de geur verspreidt zich langzaam maar zeker door de ruimte. Een digitaal orgasme voor de neusvleugels.

De stunfone: pimp uw iPhone

We leven in een een gewelddadige en meedogenloze samenleving. Bejaarden racen tegen 15 kilometer per uur door de bebouwde kom, de politie haalt het speeksel uit onze mond, dementerende bisschoppen stellen de vrijemeningsuiting op de proef. Zoals de boeren van weleer zich wapenden met riek en spade, moeten wij ons ook wapenen tegen dit tuig. U hebt er weinig voor nodig: een iPhone en een bijhorend stunfone-hulpstuk et voilla u hebt een stungun. 


play demo

ps: De stunfone was deze week een geslaagde hoax op internet door het reclamebureau stuncreative. Het toont net zoals de legotafel van reclamebureau Boys & Girls aan dat je met gadgets de nodige aandacht kan verwerven.

12 november Internationale Mannendag

Gisteren was het in België vrouwendag en daar is op zich niks mee, maar waarom is er geen mannendag? Ik heb hiervoor vorig jaar reeds een brief geschreven naar de minister voor gelijke kansen, maar deze is nog steeds niet beantwoord. Een regelrechte schande want wij mannen worden al jaren onderdrukt: we mogen ons niet moeien in de keuken, krijgen elke dag ‘The bold and the beautiful’ voorgeschoteld en moeten schoonmoeders adoreren als de minister van buitenlandse zaken. Genoeg is genoeg! 12 november zal voortaan door het leven gaan als Internationale Mannendag en net zoals soldaten die naar het front gaan, moeten we dit duidelijk maken met de geschikte munitie.

1. Het bierpistool

2. De Bierzeep

3. De flesopener met ingebouwde afstandsbediening

4. Het bier T-shirt

Logo Bands: Uw merk als elastiek

Iedere marketeer weet dat jonge kinderen doorgaans een belangrijke doelgroep zijn voor uw merk omdat ze drie rollen kunnen vervullen: belangrijke influential, huidige consument en toekomstige consument. Het is dan ook belangrijk om jonge kinderen op een speelse manier met uw merk in contact te brengen. De ‘Logo Bands’ zijn alvast een slimme manier om deze doelen te bereiken. Logo Bands zijn geïnspireerd door de Silly Bandz, elastieken in een bepaalde vorm die kinderen om hun pols kunnen doen als decoratie. In de Verenigde Staten lijkt het alvast een hype te zijn waar ook marketeers een graantje van willen meepikken. Bekijk tevens de reportage.

logo bands

Mega-kussens personaliseren

tweetmeme_url =’http://www.ilovegadgets.be/2010/11/mega-kussens-personaliseren.html’;

Deze mega-kussens zijn niet alleen bedoeld voor mensen wiens achterwerk het gat in de ozon zou kunnen stelpen, maar ook ideaal voor het stylen van je bedrijf. De mega-kussens kunnen gepersonaliseerd worden met uw merk of logo en zijn dan ook een leuke aandachtstrekker voor beurzen en andere evenementen. Bestellen kan via www.astria.be.


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/11/mega-kussens-personaliseren.html”;

  • 1
  • 2
Close Menu