zondag 31 oktober 2010

I love Books: Boekenbeurs 2010
Ik ben gisteren tot een schokkende ontdekking gekomen: Er bestaat een nieuw alternatief voor de iPads, laptops en andere digitale dragers: boeken. Het leuke aan deze nieuwe technologie is dat je geen adapter nodig hebt, je hem meermaals kan laten vallen zonder te breken en vooral de opstarttijd is zo fenomenaal dat je je iPad of laptop nog enkel zou willen gebruiken als frisbee of dienblad. In de Antwerpse Expo werd gisteren de aftrap gegeven van een heuse boekenbeurs waar deze nieuwe technologie werd geïntroduceerd bij het grote volk.

boekenbeurs 2010 affiche

Goddelijk boekenaanbod

Iedereen wou de boeken aanraken en opsnuiven. Van programmeurs en IT-nerds was er op de boekenbeurs geen sprake. Ze waren vervangen door schrijvers die zich niet beperken tot onverstaanbare en saaie programmeerproza. Het viel me op hoe divers hun aanbod was. Je had niet alleen grote uitgeverijen zoals Lannoo, Van Halewijck en Van Dale, maar ook andere bedrijven die op de kar van deze hype willen springen: VTM, Amnesty International, Cavaria en Studio 100 kwamen hun literaire munitie afschieten op het volk. Zelfs  Kerk en Leven was er met een boekenstand. Helaas was er van een signerende bisschop Leonard geen sprake en helaas werden er geen hosties of andere goddelijke gadgets uitgedeeld. Het zal crisis zijn voor iedereen!

Book in a box

Met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht lijken boeken me trouwens wel een nuttig cadeau of relatiegeschenk. De vraag is echter welk boek je zou kunnen geven.  Iedereen heeft immers een eigen smaak en iemand een boekenbon geven is even leuk als een klein kind dat verneemt dat Sinterklaas een verklede vent is. Book in a box zou wel eens de oplossing kunnen betekenen voor de eindejaarsperiode.  Het concept is eenvoudig, maar bij mijn weten wel uniek in België. Je schenkt aan je partner, ouders of maîtresse een doosje van Book in a box waarbij je kan kiezen uit een aantal categorieën: bekroonde romans, baby op komst, lekker koken, fantasie van de bovenste plank, etc. Iedere box bevat reeds een twintig boeksuggesties die passen bij deze categorie. Op de boekenbeurs maakte ik kennis met de twee enthousiastie bezielers Steven Gardyn en Sylvia Feytons die absoluut geloven in hun product.
"Ons concept is grotendeels gebaseerd op de principes van het boek ‘Maak van je merk een held’ van marketeer Guillaume Van der Stighelen. We wilden vooral het warme, intieme karakter van een boek benadrukken én een goed alternatief zijn voor de toch wel onpersoonlijke boekenbon.”
Het leuke aan de stand van Book in a box op de boekenbeurs was absoluut de wedstrijd 'Het foute boek'. Bezoekers kunnen in een koker hun boek kwijt waar ze een trauma aan hebben overgehouden en kans maken op een book in a box. Ik ben alleszins benieuwd hoe vaak het boek van Bisschop Leonard in de trommel zal opduiken! Noem het een immanente nieuwsgierigheid!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten