I love Books: Boekenbeurs 2010

tweetmeme_url = ‘http://www.ilovegadgets.be/2010/10/i-love-books-boekenbeurs-2010.html’;

Ik ben gisteren tot een schokkende ontdekking gekomen: Er bestaat een nieuw alternatief voor de iPads, laptops en andere digitale dragers: boeken. Het leuke aan deze nieuwe technologie is dat je geen adapter nodig hebt, je hem meermaals kan laten vallen zonder te breken en vooral de opstarttijd is zo fenomenaal dat je je iPad of laptop nog enkel zou willen gebruiken als frisbee of dienblad. In de Antwerpse Expo werd gisteren de aftrap gegeven van een heuse boekenbeurs waar deze nieuwe technologie werd geïntroduceerd bij het grote volk.

boekenbeurs 2010 affiche

Goddelijk boekenaanbod

Iedereen wou de boeken aanraken en opsnuiven. Van programmeurs en IT-nerds was er op de boekenbeurs geen sprake. Ze waren vervangen door schrijvers die zich niet beperken tot onverstaanbare en saaie programmeerproza. Het viel me op hoe divers hun aanbod was. Je had niet alleen grote uitgeverijen zoals Lannoo, Van Halewijck en Van Dale, maar ook andere bedrijven die op de kar van deze hype willen springen: VTM, Amnesty International, Cavaria en Studio 100 kwamen hun literaire munitie afschieten op het volk. Zelfs  Kerk en Leven was er met een boekenstand. Helaas was er van een signerende bisschop Leonard geen sprake en helaas werden er geen hosties of andere goddelijke gadgets uitgedeeld. Het zal crisis zijn voor iedereen!

Book in a box

Met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht lijken boeken me trouwens wel een nuttig cadeau of relatiegeschenk. De vraag is echter welk boek je zou kunnen geven.  Iedereen heeft immers een eigen smaak en iemand een boekenbon geven is even leuk als een klein kind dat verneemt dat Sinterklaas een verklede vent is. Book in a box zou wel eens de oplossing kunnen betekenen voor de eindejaarsperiode.  Het concept is eenvoudig, maar bij mijn weten wel uniek in België. Je schenkt aan je partner, ouders of maîtresse een doosje van Book in a box waarbij je kan kiezen uit een aantal categorieën: bekroonde romans, baby op komst, lekker koken, fantasie van de bovenste plank, etc. Iedere box bevat reeds een twintig boeksuggesties die passen bij deze categorie. Op de boekenbeurs maakte ik kennis met de twee enthousiastie bezielers Steven Gardyn en Sylvia Feytons die absoluut geloven in hun product.

“Ons concept is grotendeels gebaseerd op de principes van het boek ‘Maak van je merk een held’ van marketeer Guillaume Van der Stighelen. We wilden vooral het warme, intieme karakter van een boek benadrukken én een goed alternatief zijn voor de toch wel onpersoonlijke boekenbon.”

Het leuke aan de stand van Book in a box op de boekenbeurs was absoluut de wedstrijd ‘Het foute boek’. Bezoekers kunnen in een koker hun boek kwijt waar ze een trauma aan hebben overgehouden en kans maken op een book in a box. Ik ben alleszins benieuwd hoe vaak het boek van Bisschop Leonard in de trommel zal opduiken! Noem het een immanente nieuwsgierigheid!


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/10/i-love-books-boekenbeurs-2010.html”;

Originele iPhone hoesjes

Eén van de redenen die me vroeger steevast weerhield om een iPhone of andere mobile phone aan te schaffen was mijn aanleg om alles wat ik in mijn handen kreeg kapot te prutsen of te laten vallen. Leuke en beschermende iPhone-hoesjes zijn dus even welkom als een paar lagen ducktape op de mond van Leonard.

Twitter Nylonkoussen

Wie vaak op Twitter zit, zal beamen dat veel followers hebben op de één of andere manier wel het ego streelt. Sommige bekende mensen hoeven maar een account aan te maken en de teller begint een eigen leven te leiden. Anderen moeten wat meer inspanning uit de twitterkast tevoorschijn halen: leuke tweets, baanbrekend nieuws en boeiende interactie zijn alvast enkele twittertoverwoorden. Maar je kan ook in het alledaagse leven mensen verleiden om je te volgen op Twitter zoals de onderstaande nylonkousen. Ik heb het alvast geprobeerd deze ochtend in de Veldstraat en op de Meir. Helaas zonder succes.

Verhuistip – frame al je sleutels in

Dit weekend ben ik voor de derde keer in vijf jaar tijd verhuisd en het is ook niet de laatste keer. Vermoedelijk waren mijn voorouders zigeuners en heb ik de onbewuste neiging om mijn eer hoog te houden. In ieder geval vond ik via de Facebookwall van Wallt wel een leuke tip om herinneringen te koesteren aan je vorige woningen: frame je huissleutels in.

MySneezee: snotterig gadget

tweetmeme_url = ‘http://www.ilovegadgets.be/2010/10/mysneezee-snotterig-gadget.html’;

Onder het motto “We willen soms ook debiele gadgets” posten op I Love Gadgets presenteren we Mysneezee, vrij vertaald de snottebel-vanger. In principe gaat het om een afgeknipte sok waar uw kleine spruit zijn snot kan tegen aan kwakken. Hoe lang Mysneezee na gebruik nog blijft naplakken is niet geweten, maar feedback op deze en andere gadgets mag steeds bezorgd worden aan joostmaghetweten@ilovegadgets.be.


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/10/mysneezee-snotterig-gadget.html”;

Air Fork One

Wie kleine kinderen heeft zal beamen dat etenstijd op sommige momenten een waar guantanamo bay tafereel kan zijn. De lippen blijven stijf op elkaar als ze de vork met spruiten of andere lekkere dingen zien naderen. Gelukkig bestaan er gadgets die de voedertijd kunnen vereenvoudigen. Wat dacht u van het onderstaande gadget: Air Fork One.

Halloween gadgets

tweetmeme_url = ‘http://www.ilovegadgets.be/2010/10/halloween-gadgets.html’;

Binnen enkele dagen is het weer Halloween, de dag waarop we ons verkleden als wandelend skelet of plaatselijke dorpspastoor. Om alvast een klein beetje in de sfeer te komen, toveren we een paar sfeervolle gadgets uit onze heksenhoed.

1. Bloederig douchegordijn

2. De bloederige Xbox controller

bloederige controller voor Xbox

3. USB kettingzaag

4. Bloederige douchegel


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/10/halloween-gadgets.html”;

ode aan de koffietassen

tweetmeme_url = ‘http://www.ilovegadgets.be/2010/10/ode-aan-de-koffietassen.html’;

Elke ochtend trekt hij aan mijn oren met zijn korte en lange arm, die verdomde wekker. Gillend zet hij zijn keel open en schreeuwt de wekker om aandacht. Met een welgemikte mep zet ik de aansteller op zijn plek en kan de ochtend van start gaan. Naast douchen en verwijderen van baardstoppels, is er één ritueel die ik gewoon niet kan missen. Het drinken van de onmisbare kop koffie. Mijn koffietas in de ochtend is een ongeremd orgie voor mijn smaakpapillen, het is hun ochtelijke douche met koffiebonenschampoo. Om dit ritueel te eren alvast 5 opmerkelijke koffietassen die het koffiedrinken nog dat beetje extra geven.

1. De ‘ik zal eens op uw ochtendmuil-slaan-koffietas

2. De ‘ik mors niet alleen naast de wc’ koffietas

3. De ‘kijk ne keer naar het vogeltje’ koffietas

4. De ‘zet uw tanden erin’ koffietas

 


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/10/ode-aan-de-koffietassen.html”;

De USB BH-verwarmer

Van alle uitvindingen in onze digitale wereld is de het USB-gaatje toch wel het mooiste dat er bestaat. De mogelijkheden die dat kleine usb-gaatje in uw laptop biedt is zoals een verborgen Disneyland. Voor de mensen die hun verbeelding echter is verdampt door de opwarming van de aarde persen wij alvast een usb-toepassing uit onze hoed die iedere vrouw gewoon moet hebben (**kuch**): “de USB Bra Warmer”. Zoals de naam doet vermoeden is deze usb-toepassing bedoeld om het himalaya-gebergte van de nodige warme luchtstroming te voorzien. Ideaal voor tijdens koude winteravonden.


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/10/de-usb-bh-verwarmer.html”;

  • 1
  • 2
Close Menu