Study ball: Voor studenten zonder karakter

Binnen enkele dagen begint het nieuwe academiejaar. Alvorens studenten in de boeken duiken, zullen er bij velen  eerst nog enkele liters bier vloeien. Voor diegenen die weten dat concentratie en inzet niet hun beste troeven zijn is er nu een gadget dat je geen alternatief gunt: de study ball. Je doet de keten – waar een zware bal aan zit – rond je enkel en je stelt de timer in. Pas als de ingestelde tijd voorbij is springt de keten terug open en kan je terug pintjes gaan drinken.

study ball

Offline Facebook-en Twittergadgets


De moderne mens is even hard vergroeid met Twitter en Facebook als Adam en Eva met het vijgeblad. Zonder de hebbedingen voelen we ons naakt. We zien Facebook en Twitter ook meer en meer opduiken in de offline wereld. Zo heb je sinds kort Facebook-cadeaubonnen. Voor mensen die spastische ontwenningsverschijnselen vertonen bij het idee dat ze hun facebookvriendjes of Twitter followers verwaarlozen als ze offline zijn, zijn er nu gadgets om dit schuldgevoel weg te werken. CrowdedInk is een website waar je – nadat je je accountnaam hebt opgegeven – een beker, sleutelhanger, T-shirt of mousepad kan bestellen met daarop de foto’s van je “vrienden”. Misschien nog een idee om ook toiletpapier op de markt te brengen met al diegenen die je unfollowen op Twitter of bedrukte bedlakens om elke nacht in bed te duiken met al je Facebookvrienden!


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/09/facebook-en-twittergadgets.html”;

Business Cards: keep it simple

Vraag me niet hoe het komt maar heel veel mensen willen hun business card volproppen met informatie. Vaak komt dit over als een olifant die in een Smart is gepropt. Keep it simple! We leven in een digitale  samenleving waarin vermoedelijk veel info online beschikbaar is. Vandaar dat ik me voor mijn business cards liet inspireren door een bestaand concept om Google als business card te hanteren. Klein nadeel is dat u best even nagaat of uw naam uniek is en of de eerste pagina’s op Google wel wenselijk zijn. Voor Lernout en Hauspie raad ik dan ook de eerder traditionele business cards aan …

De kinderdeur

Onder het motto we moeten onze huizen kindvriendelijk maken, lanceert Minjoo de minideur voor peuters. Ik laat aan u over of het nuttig is…

Innovatief autodesign


De gemiddelde Belg wordt met een aantal lichaamlijke afwijkingen geboren zoals een baksteen in de maag, het belastingontduikings-syndroom en een zware voet. De Belg is verknocht aan zijn wagen zoals Piet Huysentruyt aan zijn pan. WDM Central (het dataplatform van WDM Belgium) lanceerde in dat verband gisteren een mooie infographic. Het fileprobleem wordt inderdaad steeds nijpender. De Lange Wapper zweeft als het zwaard van Damocles boven Antwerpen. Vermoedelijk wacht men net lang genoeg tot de transporter uit Star Trek op punt is gesteld. Misschien dat het onderstaande cylindervormige autodesign – dat Ozkan Koral ontwierp voor Peugeot – wel soelaas brengt. Durf trouwens nog eens te zeggen dat mijn Smart compact is.

source


a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://www.ilovegadgets.be/2010/09/innovatief-autodesign.html”;

Lockcup: de superbeveiligde koffietas

Het werd hoogtijd dat ik nog eens een bureaugadget uit mijn gadgetmouwen schudde dat nuttig is voor het voorbestaan van de mensheid … et voilla: “the lockcup”. Zoals de naam al een klein beetje doet vermoeden kan deze drinkbeker op slot. Dat is best handig voor collega’s op het werk die steeds met uw koffietas aan de haal zijn. U kan pepperspray gebruiken om dergelijk deviant gedrag er uit te spuiten, maar mijn personeelsdienst heeft me al op de vingers getikt voor dergelijke methodes. De beker bevat een gat waarvan alleen de eigenaar het kan dichten. Nu, ik hoor u al denken “dan stop ik gewoon mijn duim in dat gat”. Helaas, ik heb het deze ochtend eveneens geprobeerd en mijn duim en koffie zullen geen beste maatjes worden. Kortom, the lockup is wel een aanrader tegen collega’s met lange vingers!

source: Designboom.com

offline Iphone gadgets

Er is helaas slecht nieuws voor diegenen bij wie de iPhone hype uit de oren komt. Je kan vanaf nu de iPhone ook letterlijk aan je oren hangen.

  • 1
  • 2
Close Menu