Actueel: De Auvibel Taks op USB Sticks

De Auvibel Taks op USB Sticks

USB-sticks zijn de digitale lekstokken van de informatieverslinders. Net zoals bijen afkomen op lekkere dingen, heeft ook de overheid de zoete smaak van geld geroken. Op 1 februari 2010 treedt er immers een wetsartikel in actie waardoor er een extra (Auvibel) taks in werking treedt op informatiedragers zoals de USB-stick. De bedoeling van de taks op de USB-sticks is een betere bescherming van de auteursrechten. De tijden dat we immers allemaal onze muziekcd’s netjes gingen kopen in de Fnac, Free Record Shop of Mediamarkt zijn immers in eenzelfde schuif belandt als de oorlogsverhalen van de gemiddelde hangsenior.

Op zich misschien een nobel doel, maar hier en door schort er wat aan de filosofie. Zo worden niet alleen auteursrechtelijke data gestockeerd op een USB-stick. Ook voor dergelijke doeleinden betaalt u binnenkort een paar euro’s meer voor uw USB. We mogen bovendien niet vergeten dat er heel wat mensen hun muziek legaal downloaden via iTunes en andere sites. Zou Delhaize lang overleven als ze twee kassa’s achter elkaar zouden plaatsen voor dezelfde aankopen? De overheid denkt dus blijkbaar van wel!

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/actueel-de-auvibel-taks-op-usb-sticks.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

Rage: Whack a banker

klik hier om de Youtube demo te zien van Whack a banker

Er schuilt een agressieve Kabouter Wesley in ieder van ons en sinds de crisis lijkt deze hypothese nog meer te kloppen. Het bewijs wordt geleverd door het enorme succes van het spel “Whack a banker”. Het spel is gebasseerd op “Whack a Mole”, maar in plaats van molen verkoopt u nu Kabouter Wesley-gewijs een goede djoef op het hoofd van bankiers. Bekijk hier de demo op Youtube.

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/rage-whack-banker.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

USB kettingzaag

De usb kettingzaag

Ik heb in mij leven al veel usb-gadgets de revue zien passeren: usb-leeslampen, usb-geurgadgets,etc. Er zijn echter momenten waarop ik de wenkbrauwen zo hard moet fronsen dat ze er dreigen af te vallen. De USB-kettingzaak was onlangs verantwoordelijk voor een dergelijke haaruitval. Niet zozeer omdat ik mezelf als proefkonijn hanteerde, maar eerder omdat ik me in alle eerlijkheid afvroeg wat het nut is van een usb-kettingzaag. Het ding werkt trouwens perfect zoals de volgende demo op Youtube demonstreert. Okay het is misschien handig om je baas tot promotie aan te zetten of als tantendstoker te hanteren, maar voor de rest zie ik niet echt nuttige toepassingen van de USB kettingzaag. U misschien wel 😉

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/usb-kettingzaag.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

Gereïncarneerde Gadgets

klik om de youtube video Recycle : The Life Story of a Coke Bottle te starten

Indien je als taak zou hebben om alle coca-cola flesje te tellen die dagelijks worden genuttigd, dan is de kans groot dat je pijnlijke vingers krijgt. Coca-cola is zich bewust van het vervuilend karakter op onze ecologie en doet er alles aan om haar imago op te poetsen. Zo bestaat er een website waarop je als consument de recyclage-filosofie van Coca-cola kan ontdekken. Op youtube bestaan er tevens allerlei clips die aantonen dat coca-cola flesjes reïncarneren in een ander flesje of in allerlei gadgets zoals petjes, rugzakken, sleutelhangers, etc.

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/gereincarneerde-gadgets.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

Originele Digitale Kerstkaarten

Terwijl de politieke wereld in Kopenhagen haar hoofd breekt over de opwarming van de aarde mogen wij stervelingen onze hersencellen opwarmen met iets anders: nadenken over onze kerstkaarten. Het is een manier om te tonen aan onze naasten of business contacten dat we aan hen denken. Onder het motto “we denken ondertussen ook aan de facteur zijn zwakke rug” probeer ik zoveel mogelijk kerstkaarten digitaal te verzenden. Mijn tong is doorgaans ook blij dat er geen onnodig likgedrag meer aan te pas moet komen. Hieronder alvast enkele sites die ik de moeite vind om originele en gepersonaliseerde kerstkaarten te versturen:

 • The World’s Ugliest Dog
  Laat de lelijkste hond ter wereld een kerstliedje voor u kwijlen. Servietten om uw emotionele tranen af te drogen zijn niet inbegrepen.
 • Elf yourself
  Er schuilt een elf (en bij sommigen eerder een trol) in ons allen. Voeg de daad bij het woord en personaliseer uw kerstkaarten met uw eigen elfenhoofd.

Eigenlijk is het wel ironisch dat één van de grootste emailclients ter wereld, G-Mail, afwijkt van het verwachte digitale pad. Omdat Google begrijpt dat postale kaartjes een grote sentimentele waarde kunnen hebben, biedt ze aan alle inwoners van de VS de mogelijkheid om een gratis kaart op de ouderwetse manier te verzenden. Meer info op Gmail.com/holidaycard

ps: Als u van plan bent om uw relatiegeschenken met de eindejaarsperiode te versturen via Taxipost, dan verwijs ik graag naar een vorige blogpost over Taxipost.

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/originele-digitale-kerstkaarten.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

Bedrukking met goede voornemens

Het eindejaar nadert en dan wordt de diepvries der goede voornemems weer feestelijk geopend. Doorgaans worden dezelfde voornemens een aantal weken later weer ingevroren voor de volgende ronde. Gedaan ermee! Laat uw ondergoed of ander textiel bedrukken met uw goede voornemens. Elke keer als u uw slip, boxershort of t-shirt aantrekt met uw goede voornemens van 2010 is de kans kleiner dat de aandacht verslapt. Het idee voor het personaliseren van uw voornemens wordt o.a. door Etam gebruikt [lees artikel GVA] in haar nieuwe collectie van slips maar niets houdt u tegen om zelf creatief aan de slag te gaan. Contacteer Astria en laat uw textiel of voorwerpen bedrukken met uw goede voornemens.

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/bedrukking-met-goede-voornemens.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

De tankstoel

tankstoelen

Een tijdje geleden was ik verheugd dat de Ikea-catalogus 2009 zich – met enige vertraging – eindelijk in mijn brievenbus bevond. Het is net zoals mijn belastingsbrief een terugkomend ritueel, maar alleen nuttiger en aangenamer. Ik had die dag een donkergrijs vermoeden dat de rector van de Sint-Baafskathedraal, Ludo Collin, zijn ikea-catalogus toen nog niet in de bus had gekregen. Voor de bestelling van zijn nieuwe kerkstoelen werd immers niet gekeken op een hostie meer of minder. Omdat de oude, houten kniestoelen dateren uit 1967 en geen enkel zitcomfort hadden werd besloten om de goddelijke foltertuigen van weleer te vervangen door betere zitexemplaren. De keuze van de kerkfabriek viel – na een openbare aanbesteding – op de designstoelen van Maarten Van Severen. Deze Belgische meubelontwerper en interieurarchitect overleed in 2005 op 48-jarige leeftijd, maar heeft in zijn levensjaren een sterke designnaam weten op te bouwen. Zeshonderd nieuwe designstoelen van Maarten Van Severen van het type .03 werden reeds geleverd met de bijhorende factuur van 200.000 euro. Laat ons hopen dat meneer pastoor voor dat geld geen ikea-moersleuteltje nodigt had om al deze stoelen in elkaar te zetten.

Aan de tankstoel -een design van R&B-ster Pharrell Williams – is dan weer minder sleutelwerk. De tankstoel ( zie afbeelding bovenaan) bestaat uit een goedkoop zitelement met daaronder plastic namaakwielen van een tank. U kan een exemplaar bestellen in het blauw of roos. Ik ben ervan overtuigd dat de tankstoel ook een plaatsje verdient in de kerk. Het zou een schot in de roos zijn en het gemiddelde bezoekersaantal naar hemelse hoogtes stuwen!

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/de-tankstoel.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

Winteraanbiedingen: Eindejaarsgeschenken

Hebt u uw relatiegeschenken al binnen voor het einde van het jaar? Neen? Dat is misschien nog een geluk want Astria Promo Gifts heeft net een uitgebreide selectie van producten samengesteld waarop u veel geld kunt besparen! We wensen deze fantastische winteraanbiedingen onder uw aandacht te brengen door middel van onze speciaal gecreëerde digitale ‘Winter Offers’ folder. Wacht echter niet langer want op = op. Bekijk dus snel onze ‘Winter Aanbiedingen’

Onbedrukte artikelen kunt u in huis halen in ongeveer 3 werkdagen en bedrukte producten worden geleverd in ongeveer 6 werkdagen na goedkeuring van de drukproef. Vraag snel vrijblijvend een offerte aan per email.

Een kleine greep uit het ruime aanbod:

 • De PU wijnkist in krokodillenleer is voorzien van een metalen plaat voor gravering en fluwelen interieur. Deze wijnkist is inclusief wijnring, flessenstop, kurkentrekker en een schenkdop. Onder de accessoires is ruimte voor een wijnfles, die niet is inbegrepen. Meer Informatie over deze wijnkist.
 • De Chocoladeset bestaat uit een keramische mok, tinnen blikje met chocoladepoeder en een garde voor een perfecte schuimlaag. Meer Informatie over deze mok.
 • Een webcam met 4,8 megapixels op een driepoot. Inclusief USB kabel. Meer Informatie over deze webcam.

winkelkarretjeKijk in onze voorraadlijst voor de huidige voorraad van de Winter aanbieding producten (onder voorbehoud van wijzigingen).

Bezoek onze website of contacteer ons. we helpen u graag op een persoonlijke manier verder.

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://astria-promoties.blogspot.com/2009/12/winteraanbiedingen-eindejaarsgeschenken.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

Scheve wijnglazen van Chenet

scheve wijnglazen van Chenet

“Water is voor de vissen”, moet God de vader gedacht hebben en tijdens zijn schepping toverde hij wijn en bier uit zijn toverhoed. Sindsdien is de mensheid zeer creatief geweest met zijn alcoholische schepping. Zo trokken onlangs twee zaken mijn nuchtere aandacht. Er bestaat blijkbaar echt “space beer” – niet te verwarren met space cake – dat ingrediënten bevat die in de ruimte hebben vertoefd [ontdek het space beer]. Sinds gisteren heb ik ook een ander leuk gadget ontdekt. De Franse wijnproducent JP Chenet is vooral gekend door zijn scheve wijnflessen en blijkbaar zijn er nog scheve zaken in het assortiment: scheve wijnglazen van Chenet. Toen de wijnglazen met scheve voet gisteren op tafel werden geplaatst tijdens een feestje, dacht ik eerst dat ik teveel gedronken had. De scheve wijnglazen bleken warempel echt scheef te zijn en waren dan ook meermaals het gespreksonderwerp tijdens de avond. Ik denk dat het een leuk gadget is om tijdens gelegenheden op tafel te zetten. Het gevaar is wel dat de wijnglazen – naarmate de avond vordert – schever en schever lijken te staan. Daar zit het design echter voor niks tussen!

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/scheve-wijnglazen-van-chenet.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

Le Whif: Chocolade inhaleren

Le Whif - chocolade om te inhaleren

Het is crisis in de meeste bedrijven en dat betekent doorgaans dat de Sint een vriendelijke brief heeft gekregen om dit jaar hun bedrijf over te slaan met zijn zak vol chocolade. Dat is jammer want chocolade kan in tijden van crisis de nodige shot aan positieve energie geven. Misschien hebben sommige bedrijven ook angst dat de chocolade vlekken kan maken op het behang of meubilair. Met klungelende managers is dat risico soms inderdaad bestaande. Geen paniek want nu bestaat er een inhalerend gadget dat – naast minimaal vlekkenrisico – ook beperkte calorieën bevat: Le Whif.

Le Whif werd gelanceerd in april 2009 in Parijs en al vlug was er grote vraag naar het inhalerende chocolade gadget. Onder de slogan ‘as sweet as chocolate, as light as air’ zal Le Whif in 2010 de wereld verder veroveren. Een leuk gadget voor recepties, familiefeesten of andere gelegenheden als je het mij vraagt.

a2a_linkname=document.title;a2a_linkurl=”http://gadgets-en-relatiegeschenken.blogspot.com/2009/12/le-whif-chocolade-inhaleren.html”;
Bestel uw gepersonaliseerde Gadgets en Relatiegeschenken hier

 • 1
 • 2
Close Menu